Japanse studies

lecture

mrt 2, 2020

Categories:

La liquidation de l’empire colonial japonais : le cas de la Corée

Gastlezing van Adrien Carbonnet op 4 april:  "La liquidation de l’empire colonial japonais : le cas de la Corée"

feb 27, 2020

Freya Terryn

Testimony of a surviving victim of the 1945 atomic bombing of Hiroshima

Last year Ms. Sadae Kasaoka, a Hiroshima survivor, came to Leuven to give her testimony of the 1945 atomic bombing of Hiroshima. This year as well we have the honor to welcome another Hiroshima survivor, Ms. Reiko Yamamoto, to give her testimony via Skype. The event is organized by Janna Proot, second year student of Japanese Studies, in collaboration with the Hiroshima Peace Memorial Museum and with the full support of the Research Unit of Japanese Studies.

jan 23, 2020

Nippon Alumni Event 13/02

Beste Alumnus/a,
Japan-EU

okt 24, 2019

Kansai University 11th EU workshop

Kansai University organizes the eleventh EU Workshop. Date and time: 25 October 2019 - 10h00~17h00 Venue: East-Asian Library of Leuven University. Mgr. Ladeuzeplein 21, 3000 Leuven Program Abstracts
college lecture

Guest Lecture: Modern system of the Imperial Household in Japan

Speaker: Mr. Harashina Hayate 原科颯 (doctoral student, Keiō University), on 「日本の近代皇室制度:その形成過程と現代的意義」(“Modern system of the Imperial Household in Japan: The formation process and its contemporary significance”) (In Japanese). The time and venue are 2nd of October 2019, 16:00 to 18:00, at MSI 1.08.

Satsuma-Konishi Guest Lectures

With the new semester upon us at the KU Leuven, we would like to inform you of the slate of scholars coming from other universities to speak at our university in the autumn 2019-2020 semester. The full schedule is available in pdf format.

MAS Cool Japan expo, featuring KU Leuven mangabib

Op vrijdag 18 oktober opent de 'Cool Japan' tentoonstelling in het MAS.  Tot april kan men er onder andere genieten van een grote selectie uit onze mangabib.

sep 16, 2019

Compilatie studentenvideo's japanologie

De voorbije twee academiejaren deden we binnen het kader van 'Inleiding Japanse cultuur' een project rond het leren maken van kennisclips. Een project dat veel te danken heeft aan de professionele begeleiding van LIMEL.

sep 16, 2019

Ueda Haiku Contest: 3 van onze eerstejaars genomineerd

Ueda Haiku Contest (うえだ七夕文学賞): Nadat 3 van onze eerstejaarsstudenten genomineerd waren heeft één van hen, Pieter Theys, een finaleplaats behaald. Foto: de (materiële) ‘special prize’ en de daarbij horende oorkonde (‘eervolle vermelding’) voor de editie van 2018 die één van de organisatoren ons enkele weken geleden is komen afgeven bij een bezoek aan Leuven.

mei 15, 2019

Workshop kalligrafie eerstejaarsstudenten

5月3日に書道の特別授業がありました。とても楽しかったです。大変勉強になりました。「令和」と「令和元年」の漢字の書き方を習いました。授業中、学生はとても集中していました。 書き方は落ち着くで観照的なようだからです。 難しかったですが、ぜひもう一度したいです。書道が好きになりました。 熊澤先生、書道を教えてくださって、どうもありがとうございました。

mei 14, 2019

Categories:

Conference: Tōa-dōbunkai Group” and Japan's policy towards Korea in the late Meiji period

KU Leuven Center for Korean Studies / Japanese Studies "Tōa-dōbunkai Group” and Japan's policy towards Korea in the late Meiji period"「明治後期における東亜同文会グループと対韓政策」 Lecturer: HAN Sang-il 한상일 韓相一, Kyushu University Time: May 22 (Wed.), 16h00-18h00

apr 26, 2019

Freya Terryn

First EAAS PhD seminar

The First EAAS PhD Seminar PhD seminars for doctoral students of the East Asian and Arabic Studies Research Unit

mrt 31, 2019

Bezoek Japanse School Brussel in Leuven

JSB en KUL losgelaten in Leuven     Een nieuw semester, de examens achter de rug. Hoogtijd dat we onze taalvaardigheid van Japans nog eens op de proef stellen. Vorig semester brachten de tweedejaarsstudenten van Taal-en Regiostudies: Japanologie uit KUL een bezoek aan de Japanse School in Brussel (JSB), waar we warm ontvangen werden. Op 29 februari verheugden zij ons met een bezoek aan onze universiteit.

mrt 27, 2019

Bibliobattle tijdens les spreken BA3

Om onze Japanse spreekvaardigheid tot een hoger niveau te tillen, kregen we de opgave om een boek voor te stellen tijdens de lessen Japans spreken. Deze taak klonk op het eerste zicht eenvoudig genoeg. Toch kregen we al snel te horen dat hier strikte regels aan verbonden waren. De opdracht is gebaseerd op een Japanse competitie; “Bibliobattle”. Het concept zit eenvoudig in elkaar; de spreker krijgt drie minuten om een boek voor te stellen in het Japans. Daarbovenop tracht men te proberen zoveel mogelijk mensen te overtuigen dat jouw boek de beste keuze is.

mrt 27, 2019

Naginata workshop 14/3

Nippon Alumni Leuven heeft in samenwerking met The Belgian Naginata Federation op 14 maart een workshop naginata georganiseerd. De demonstratie was zeer indrukwekkend. Zelf konden studenten en alumni ook de eerste stapjes zetten in de wereld van de naginata. Gemakkelijk was het niet maar het was zeker een onvergetelijke ervaring! Voor herhaling vatbaar. :)